Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πολυτεχνείο: Πολίτες τιμούν την εξέγερση των φοιτητών - 5000 αστυνομικοί στους δρόμους


45 χρονιά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκατοντάδες πολίτες αφήνουν ένα λουλούδι και αποτίουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του ’73. Ανάμεσα τους, πολλοί γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν ποιο είναι το αληθινό μήνυμα της εξέγερσης των φοιτητών εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών.)



«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και ισχυρό. Θέλω να τα παιδιά μου να νιώσουν την σημασία αυτής της εξέγερσης. Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνουν, δεν νομίζω πως στο σχολείο μαθαίνουν όσα πρέπει. Προσπαθώ. Κάθε χρόνο, η γυναίκα μου και εγώ φέρνουμε τα παιδιά μας στο Πολυτεχνείο και προσπαθούμε να τους δείξουμε κάποια πράγματα» υποστηρίζει ο Φώτης Σπηλιόπουλος, πατέρας δύο παιδιών. 

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ισχυρό και ζωντανό. Ακόμη και σήμερα μπορούμε να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή, για κοινωνική αλλαγή. Ερχόμαστε με τα παιδιά μας γιατί πρέπει να μάθουν την ιστορία μας. Κάθε γενιά, πρέπει να περνάει στην επόμενη την ιστορική γνώση»
Κατά την διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της ΑΘήνας, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ο 79χρόνος Γιώργος Παναγόπουλος έρχεται στο Πολυτεχνείο κάθε χρόνο για να τιμήσει τον αγώνα των φοιτητών. Όμως πιστεύει πως τα επεισόδια αμαυρώνουν την επέτειο.

«Πρέπει να θυμόμαστε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε. Μόνο που θέλω να γίνονται όλα ειρηνικά. Δεν μου αρέσουν τα επεισόδια και δεν ξέρω ποιος τα προκαλεί όλα αυτά. Οι αναρχικοί, τα κόμματα, κάποιες οργανώσεις. Αυτά δεν μου αρέσουν» υποστηρίζει ο Γιώργος Παναγόπουλος.
 

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την μαζικότερη και κρισιμότερη στιγμή της αντίστασης στη δικτατορία. 45 χρόνια μετά, τα αιτήματα των φοιτητών για δημοκρατία, μόρφωση για όλους και ελευθερία παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά» μεταδίδει από την Αθήνα, ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.




gr.euronews.com




Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael