Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Ανακίνηση του θέματος της καταλληλότητας του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας από την Εισαγγελία – Τρέχει η 3η ΥΠΕ




Από τον Πρωινό Λόγο Κοζάνης

Το 2015 ο κ. Ευάγγελος Δρόσος ενημέρωσε τον Εισαγγελέα για το πρόβλημα στατικότητας του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας με τη μεγάλη εδαφική καθίζηση και τις εμφανείς ρηγματώσεις. 

Τότε είχε υποβάλει και την παραίτησή του από την θέση του διευθυντή δίνοντας ένα μήνυμα σε όσους εθελοτυφλούν για την κατάσταση του κτιρίου. Τρία χρόνια αργότερα ο Εισαγγελέας ζητά από την 3η ΥΠΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα κέντρα υγείας, τις ενέργειες της για το κτίριο που αρχικά χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο και κατόπιν μη επικινδύνως ετοιμόρροπο.

Πέραν λοιπόν από τις τυμπανοκρουσίες για το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, το υπάρχον κτίριο έχει θέματα σοβαρά. Στην καλύτερη περίπτωση το νέο κτίριο θα γίνει σε ενάμιση χρόνο, ο οποίος μπορεί να είναι και δύο και τρεις ακόμα .Μέχρι τότε ως γνωστόν δεν λειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα λόγω των προβλημάτων στατικότητας. Δεν είναι τυχαίο που ο Σταύρος Γιαννακίδης ως αντιπεριφερειάρχης υγείας είχε εισηγηθεί την μετακίνησή του, κάτι που φυσικά δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Η 3Η ΥΠΕ είναι κατεξοχήν υπεύθυνη για το κτίριο που σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων είναι πλέον επικίνδυνο, για αυτό και μέρος του δεν χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πολύ σύντομα θα έρθει στο φως νέα μελέτη που θα χαρακτηρίζει στατικά επαρκές το κέντρο υγείας, αλλά θα επιβάλει εργασίες. Οι εργασίες αυτές υποστήλωσης με τον εξωτερικό ανελκυστήρα είχαν ζητηθεί από αυτοψία που έγινε στον χώρο, αλλά ποτέ δεν προχώρησαν εδώ και χρόνια. Η αναφορά όμως του γιατρού κ.Δρόσου αναγκάζει τους υπευθύνους να τρέξουν. Κι ακόμα κι αν χαρακτηρίσουν το ΚΥ στατικά επαρκές, παρότι εργασίες δεν έγιναν ποτέ, να προχωρήσουν στα απαραίτητα πριν γίνει κάποιο άσχημο συμβάν…


Ιωάννα Παπαδημητρίου - Πρωινός Λόγος Κοζάνηςprlogos.gr













Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael