Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δρυόβουνο: Πλήθος πιστών στην Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Τριανταφύλλου εκ Ζαγοράς (φωτο)



Γράφει ο Νικόλαος Τσαντίρης για το ekklisiaonline.gr

Με μεγάλη κατάνυξη, πλήθος κόσμου και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ.κ Παύλου, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρα Τριανταφύλλου εκ Ζαγοράς, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου & Αγίου Νεομάρτυρα Τριανταφύλλου εκ Ζαγοράς που βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα στο λόφο “Γολγοθά”, στο χωριό Δρυόβουνο της Κοζάνης.

Ο ναός ιδρύθηκε το 1984 επί αρχιερατείας του μακαριστού Σεβασμιοτάτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αντωνίου Κόμπου και είναι ένας από τους δύο γνωστούς μόλις ναούς αφιερωμένους στον Νεομάρτυρα Αγιο Τριαντάφυλλο εκ Ζαγοράς, ο άλλος βρίσκεται στην Αγιά του Βόλου.
 
Η συμμετοχή του κόσμου στην θεία λειτουργία ήτανε ευρεία κάτι που αναδυκνείει την αγάπη του κόσμου της περιοχής στον Αγιο, άλλωστε το όνομα Τριαντάφυλλος στην ευρύτερη περιοχή είναι αρκετά διαδεδομένο.


Ο Σεβασμιότατος κ.κ Παύλος, ιδιαίτερα αγαπητός, για άλλη μια φορά καθήλωσε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με τον Λόγο του. Αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Τριανταφύλλου καθώς και στην εποχή μας καλώντας τους πιστούς να βάλουν την προσευχή και την Αγάπη για τον πλησίον μας σε καθημερινή πράξη ως το μόνο μέσο που θα βοηθήσει τον καθέναν μας προσωπικά αλλά και την κοινωνία μας γενικότερα να ξεπεράσουμε την πτώση των χριστιανικών αξιών που παρατηρείτε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.


Με το πέρας της Θείας λειτουργίας και αφού έλαβε ο καθένας από τον Σεβασμιότατο μαζί με το αντίδωρο και μια εικονίτσα της Παναγίας μας, οι παρευρισκόμενοι παρακάθησαν με τον ποιμενάρχη τους στην αίθουσα του Προσκυνήματος δεχόμενοι κέρασμα της εορτής.




ekklisiaonline.gr







Top Post Ad

https://i.imgur.com/W4cdK6E.jpeg

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael