Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

27 από τους ομορφότερους φάρους στο κόσμο που επιβιώνουν στις πιο αντίξοες συνθήκες


Ο φάρος έχει γίνει σχεδόν ένα παγκόσμιο σύμβολο της ασφάλειας και της καθοδήγησης που για χιλιάδες χρόνια βοηθούσαν τους ναυτικούς να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους.

Παρόλο που με την εξέλιξη της τεχνολογίας η ανάγκη για την χρήση των φάρων εξαφανίστηκε, οι φάροι παραμένουν να είναι μνημεία της ανθρώπινης εφευρετικότητας και θαύματα αρχιτεκτονικής.

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων σήμερα και μαζέψαμε μερικές φωτογραφίες με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους από διάφορες γωνιές του πλανήτη, οι οποίοι έχουν δει χιλιάδες καταιγίδες και έχουν σώσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών γιά τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοία, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων. Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων γιορτάζεται φέτος σε 350 φάρους, που ανήκουν σε 50 χώρες του κόσμου.


Γουάιτφορντ – Αγγλία

Βρέστη – Γαλλία

Μίσιγκαν – ΗΠΑ

Πόρτο – Πορτογαλία

Καλιφόρνια – ΗΠΑ

Αστούριας – Ισπανία

Σλέσβιχ-Χόλσταϊν – Γερμανία

Ουαλία – Μεγάλη Βρετανία

Άνδρος – Ελλάδα



Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael