Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Σε ιδιωτικό χώρο η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία



Βρέθηκε ο χώρος για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία, ενώ αποκλείστηκε το στρατόπεδο «Πόρτη Μιλτιάδη» στη Νεάπολη, που αρχικά είχε ζητήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγείροντας αντιδράσεις από τον δήμο Βοΐου και από φορείς της περιοχής. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης. 

Το θέμα έφερε η μείζον αντιπολίτευση και εισηγητής ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος εισηγήθηκε να μην γίνει δομή φιλοξενίας προσφύγων το συγκεκριμένο στρατόπεδο, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας. Ο εισηγητής τόνισε πως είναι σε γνώση του η πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά την  οποία ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο στρατόπεδο, αλλά ζήτησε εναλλακτική πρόταση από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο – είπε – το Π.Σ. πρέπει να έχει μία απόφαση ότι δεν πρέπει να διατεθεί το στρατόπεδο «Πόρτη Μιλτιάδη».

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, παρουσιάζοντας τον χάρτη των δομών πανελλαδικά, σημείωσε ότι «όλη η Ελλάδα έχει δομές φιλοξενίας προσφύγων, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία. Μία τέτοια δομή πρέπει να γίνει και στην περιοχή μας. Εξήγησα στον υπουργό τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο στη Νεάπολη, δεδομένου ότι είναι ακατάλληλο. Ο κ. Βίτσας μου εξουσιοδότησε να βρω έναν άλλο χώρο». Στη συνέχεια είπε ότι «έχουν γίνει όλες οι διαβουλεύσεις και βρέθηκε ο χώρος, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επαφές». Το μόνο που αποκάλυψε ο περιφερειάρχης είναι ότι ο χώρος που βρέθηκε είναι ιδιωτικός χώρος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε κι’ αυτός στη σύσκεψη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία ήταν παρών. Όπως εξήγησε και στον υπουργό, είπε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στη φιλοξενία προσφύγων ούτε είμαστε ξενοφοβικοί, αλλά το στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Νεάπολη είναι μία κωμόπολη 2.000 κατοίκων, στην οποία ζουν 300 Αλβανοί, οπότε δεν μπορεί να προστεθούν και άλλοι 500 πρόσφυγες».

Τελικώς, το Π.Σ. αναμένονταν να αποφασίσει τη μη χρήση του στρατοπέδου «Πόρτη Μιλτιάδη» και την εξεύρεση άλλου κατάλληλου χώρου.




 



Πηγή: e-ptolemeos.gr
















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael