Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα





Σοκολατένιο κέικ με βερίκοκα, ή αλλιώς φανταστική τούρτα με βερίκοκα και σοκολάτα! Απλά τέλεια


Εκτέλεση

Ξεκινάμε το κέικ με βερίκοκα, λιώνοντας σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μισή μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα. Απαλά ανακατεύουμε. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια, να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αναδιπλώνουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 35΄, να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του. Αφήνουμε να σταθεί για 15΄στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3΄. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ βερίκοκο. Αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με λίγες σταγόνες λικέρ να αραιώσει ελαφρά.

Για την επικάλυψη

Κόβουμε οριζόντια το κέικ στα δύο. Ποτίζουμε και τα δύο κομμάτια με σιρόπι με ένα πινέλο. Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι κέικ. Αλείφουμε ολόγυρα με μαρμελάδα. Κάνουμε παχιά στρώση μαρμελάδας στην κορυφή. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Αλείφουμε ολόγυρα με μαρμελάδα.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε το κέικ ολόγυρα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με βερίκοκα.

Για τα βερίκοκα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 15΄. Να μη λιώσουν τα βερίκοκα, πρέπει  να κρατήσουν το σχήμα τους και να πήξει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Παγώνουμε.





argiro.gr






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael