Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η δοξολογία επί τη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας (φωτο-βίντεο)


Πανηγυρικά και με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 στην πόλη της Σιάτιστας.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος μας, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.



Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Κουφογιάννης, εκπαιδευτικός.

Ακούστε το ηχητικό

Στο τέλος της λειτουργία διαβάστηκε προσευχή από τον  Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλο για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Παναγίας και στους ήρωες του 1821.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Τσιστοπούλου.


Γ.Γ. Siatista-Info

Δείτε το βίντεο του
Siatista-Info


Δείτε τις φωτογραφίες - Πατήστε Νext 
Siatista-Info: Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η δοξολογία επί τη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στον Άγιο Δημήτριο Σιατίστας (2018)
























Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael