Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τον προστάτη τους Άγιο Τρύφωνα γιόρτασαν οι Αμπελουργοί της Σιάτιστας (φωτo)Χρόνια πολλά σε όλους τους Αμπελουργους. Με Υγεία και καλή νέα αμπελουργική χρονιά

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος του μεγαλομάρτυρος, προστάτη των αμπελουργών.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος και Αγίου Δημητρίου εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος.
 

Στον Άγιο Νικάνορα την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας και στον Αγίου Δημήτριου ο π. Γρηγόριος.

Ακολούθησε αρτοκλασία και στη συνέχεια ακουλούθησε αγιασμός και τις ευχές του Αγίου Τρύφωνος.

Στο τέλος, την ευλογία πήρε όλο το εκκλησίασμα με τον αγιασμό, αφού πρώτα ο π. Βασίλειος ευλόγησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών Οινοπαραγωγών Σιάτιστας «Ο Άγιος Τρύφων».

Οι αμπελουργοί παίρνουν αυτόν τον αγιασμό και ραντίζουν τα αμπέλια τους, για να τα προφυλάξουν από τις διάφορες ασθένειες και τα ζωύφια.

Ο Άγιος Τρύφωνας, ως Άγιος προστάτης των αμπελουργών, δρα σημαντικά με τη θεία χάρη, κατά των ποικίλων εχθρών που ενεργούν βλαπτικά στα αμπέλια, στα δενδροκηπευτικά και τους αγρούς. Αντίξοες καιρικές συνθήκες, ασθένειες, έντομα, κάμπιες αλλά και ποντικοί υποχωρούν μπροστά του, εφόσον βέβαια οι προσευχές προς τον Άγιο συνοδεύονται με την θερμή πίστη και τον σεβασμό στον Άγιο.


Επισκέπτονται, λοιπόν, τους αμπελώνες την πρώτη Φεβρουαρίου, τους ραντίζουν με αγιασμό αλλά κλαδεύουν και τέσσερα κλήματα. Τα κλήματα αυτά τα διαλέγουν να ’ναι ιδιαίτερα γερά, είτε βρίσκονται στις γωνίες του αμπελώνα, είτε σχηματίζουν σταυρό στο αμπέλι. Πάνω σ’ αυτά θα ρίξουν τον αγιασμό, προσβλέποντας στην ευφορία, στην καλή παραγωγή και στην καλοχρονιά.
Τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών, στο προαύλιο του Ναού Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικάνορα, κερνούσαν τσίπουρο και λουκούμι σε όλους όσοι εκκλησιάστηκαν.

Κοπή Πίτας


Ο Σύλλογος Αμπελουργών Οινοπαραγωγών Σιάτιστας «Ο Άγιος Τρύφων» σας προκαλεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην κοπή Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο "Καφέ Νατούρ" στις 11:30 το πρωϊ.


Γ.Γ. Siatista-Info
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael