Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Παιδικοί σταθμοί: Ποιοι δήμοι ανακοίνωσαν «λουκέτο» τη Δευτέρα«Λουκέτο» (το δεύτερο μέσα σε πέντε ημέρες) στους παιδικούς σταθμούς βάζουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση της Παρασκευής   τατων ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και ΔΟΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου στο υπ. Εσωτερικών.
Ειδικότερα αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν (προσυγκέντρωση ΔΑΣ-ΟΤΑ 11.30 στην Ομόνοια).
Για την Δευτέρα και με στόχο την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε απεργία για το υπόλοιπο προσωπικό των ΟΤΑ από τις 11.00 ως τη λήξη του ωραρίου.
Από την ως τώρα ενημέρωση έχουμε τις εξής αποφάσεις δήμων:

Σέρρες
Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Σερρών στις 10.00 το πρωί.

Άρτα
Κλειστοί θα παραμείνουν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αρταίων στο πλαίσιο απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες και θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών όπως οι παιδικοί σταθμοί», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Άρτας.

Σέρβια – Βελβεντός
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρει ότι «μετά και την εκ νέου αρνητική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ΚΕΔΕ και στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σχετικά με την πρόταση να αποσύρει τη διάταξη για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ. Για αυτό τον λόγο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με βάση την σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018».

Κοζάνη
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΕΣΠΑ) τη Δευτέρα 26/2/2018 δεν θα λειτουργήσουν, λόγω της κινητοποίησης ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητώντας να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και τη συνέχιση του διάλογου, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Κοζάνης.

Παιδικοί Σταθμοί ΟΑΕΔ
Το Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, στην συνεδρίασή του την Παρασκευή 23-02-2018, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη Πανελλαδικής, 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 για όλους τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ διευκολύνοντας τους συναδέλφους για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη ήταν ένα πλήθος δήμων που είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και βεβαίως κλειστές ήταν οι δομές στην πλειονότητα των δήμων της χώρας, επομένως αναμένονται και περαιτέρω ενημερωτικές ανακοινώσεις.
Από την άλλη, υπήρξαν και δήμοι που ανακοίνωσαν ότι δεν θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, όπως ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τι θα κάνει τη Δευτέρα.


aftodioikisi.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael