Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σκοπιανό: Χαράχτηκε ο οδικός χάρτης στη Νέα Υόρκη

Σκοπιανό: Χαράχτηκε ο οδικός χάρτης στη Νέα Υόρκη
Ενθαρρυμένος από το πλαίσιο συμβιβασμού που προτείνουν Ελλάδα και πΓΔΜ εμφανίστηκε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση με τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, στη Νέα Υόρκη.

Ο Μάθιου Νίμιτς επανήλθε στο ονοματολογικό, αν και η συνάντηση επικεντρώθηκε στη χάραξη του οδικού χάρτη, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικό να μην περιλαμβάνεται με κάποια μορφή ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές της Αθήνας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ο κ. Νίμιτς επεσήμανε ότι

«δεν προτείνω ονομασίες που δεν ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού»
εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν θα γινόταν αποδεκτή από τους πολίτες της πΓΔΜ μια λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία».
Είπε επίσης ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι μια καλή περίοδος για να υπάρξει πρόοδος στις διαβουλεύσεις και δήλωσε «πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση».

Τόνισε επιπλέον ότι παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους, με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση, ενώ έκανε λόγο για δύσκολα θέματα, για τα οποία «συζητάμε για 25 χρόνια».
crisismonitor.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael