Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιστολή του Επιμελητηρίου Κοζάνης για «Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου Πνευματικών Δικαιωμάτων για επιχειρήσεις εστίασης – καφέ ορεινών & μειονεκτικών περιοχών»


Με επιστολή του το Επιμελητήριο Κοζάνης προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και τη Διοίκηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) ζητεί την εμπεριστατωμένη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου «πνευματικών δικαιωμάτων» των επιχειρήσεων εστίασης – καφέ της ΠΕ Κοζάνης, που έχουν την έδρα τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Συγκεκριμένα η επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης έχει ως εξής:« Με την παρούσα επιστολή θέτω υπόψη σας την πρότασή μας για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του αντιτίμου περί πνευματικών δικαιωμάτων για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές στις οποίες κατοικούν έως 500 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και μείωσης στο μισό στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές στις οποίες κατοικούν από 501 έως 1.000 κάτοικοι σύμφωνα με την ίδια απογραφή. Για τις υπόλοιπες περιοχές είναι δίκαιο να ισχύσει ότι ισχύει χωρίς παρέκκλιση.

Όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε στις περιοχές αυτές τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής (ως επί το πλείστον καφενεία) επιτελούν πρώτιστα κοινωνικό έργο και δευτερευόντως επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι λίγοι κάτοικοι που διαμένουν στις περιοχές αυτές νιώθουν αποκλεισμένοι και απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Μοναδική τους παρηγοριά είναι το καφενείο του χωριού στο οποίο συναντιούνται και μέσω αυτού διατηρούν την κοινωνική τους επαφή και συνοχή. Συνεπώς δεν πρόκειται για μία επιχειρηματική δραστηριότητα, με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά για μία προσφορά στο κοινωνικό σύνολο το οποίο βρίσκει απατηλή διέξοδο στα καθημερινά του αδιέξοδα. Άλλωστε ο μέσος όρος ηλικίας σε αυτές τις περιοχές είναι άνω των 60 χρόνων και προοπτική δεν υπάρχει. Βιώνουν λοιπόν τον κοινωνικό αποκλεισμό και νιώθουν την αδικία σε βάρος τους από την Πολιτεία. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του αντιτίμου των πνευματικών δικαιωμάτων θα έδειχνε την ευαισθησία σας προς τους ανθρώπους αυτούς χωρίς να ζημιώνεται σημαντικά ο φορέας σας όπως προκύπτει από τα κάτωθι στοιχεία.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:

Αντλήθηκαν στοιχεία από:

    την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία που αφορούσαν την ελληνική απογραφή του 2011 (ΦΕΚ: 698/τ.Β΄/20.03.2014)

    το Μητρώο Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνηςγια τα έτη [2007 – 2016] με τα κάτωθι ομαδοποιημένα αντικείμενα:

        ΑΝΑΨΥΧΗ

            Καφενείο

            Καφέ

            Παραδοσιακό καφενείο

            Μπαρ

        ΕΣΤΙΑΣΗ

            Μεζεδοπωλείο, Ουζερί, Τσιπουράδικο, Ζυθοπωλείο

            Εστιατόριο, Ταβέρνα, Ψαροταβέρνα, Ψησταριά, Ψητοπωλείο

            Πιτσαρία

            Σνακ-Μπαρ, Φάστ- Φούντ, Οβελιστήριο, Σουβλατζίδικο

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael