Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Χριστούγεννα: Έρχεται η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!

35 μέρες ακόμα για τα Χριστούγεννα

Έρχονται τα Χριστούγεννα, η πιο όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην καρδιά του χειμώνα. Στη χώρα μας οι εορτές αυτές είναι από τις ωραιότερες του χρόνου. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της έθιμα από τα παλιά χρόνια έως σήμερα. Γύρω μας ζωντανεύουν λειτουργίες, ψαλμοί, τραγούδια, γιορτινά οικογενειακά τραπέζια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χριστόψωμο, το στολισμένο καραβάκι, κεράσματα, γλυκά, δώρα, παιχνίδια, φίλοι και συγγενείς όλοι αγαπημένοι και χαρούμενοι!

Τα παιδιά χτυπούν τα τριγωνάκια τους, βγαίνουν στους δρόμους νωρίς το πρωί της παραμονής κάθε γιορτής και λένε τα κάλαντα: «Καλήν ημέραν έρχοντες κι αν είναι ορισμός σας Χριστού τη θεία Γέννηση να πω στ’ αρχοντικό σας.....». Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες και οι ευχές παραμένουν πάντα οι ίδιες.

Η εορταστική περίοδος που τυπικά ονομάζουμε Χριστούγεννα, αποτελεί το « άγιο Δωδεκαήμερο» , το οποίο περικλείει στην ουσία τρεις γιορτές: Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά – Φώτα.Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε σας και στις οικογένειές σας!

*Αναδημοσίευση 2021

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael