Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

8 παράξενα χρωματισμένα ζώα… (εικόνες)

Γνωστά ζώα, έντομα και ερπετά απαθανατίστηκαν στο φακό να έχουν πολύ παράξενο χρωματισμό από τον φυσιολογικό. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια λογική ή επιστημονική εξήγηση που ακολουθεί την ασυνήθιστή τους εμφάνιση…
perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Ροζ ακρίδα
Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Ρίτσαρντ Τέιλορ βγήκε για μια βόλτα στο μεσημεριανό του διάλειμμα στο Ίπσουιτς, του Σάφολκ όταν παρατήρησε μια ασυνήθιστη ροζ ακρίδα στα καλάμια, κοντά σε μια μικρή λίμνη. Με την εμφάνιση αυτή το έντομο δεν μπορούσε να διατηρήσει… χαμηλό προφίλ στο καταπράσινο περιβάλλον του. Το χρώμα του οφείλεται σε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται ερυθρίαση, η οποία είναι παρόμοια με τον αλμπινισμό, κάνοντας το σώμα να παράγει περισσότερη κόκκινη πρωτεΐνη.

perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Λευκή άλκη
Μια σπάνια λευκή άλκη περιπλανιόταν στην ιδιοκτησία ενός άντρα, στην περιοχή Värmland στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σουηδίας. Το ζώο διέσχιζε ένα ρηχό ποτάμι για να βοσκήσει απέναντι το ψηλό χορτάρι, όταν συναντήθηκε με τον “φωτογράφο” του. Το λευκό χρώμα καλύπτει όλο το σώμα του, ακόμα και τα κέρατα, ενώ ο χρωματισμός αυτός δεν οφείλεται στον αλμπινισμό, όπως μπορεί να πιστεύουν πολλοί. Μια γονιδιακή μετάλλαξη κάνει το ζώο να αναπτύσσει λευκές κηλίδες στο σώμα του, μια κατάσταση που ονομάζεται λευκισμός.

perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Μπλε σκύλος
Πολλά μπλε σκυλιά έχουν δει πρόσφατα οι κάτοικοι στους δρόμους της Βομβάης στην Ινδία. Η αλλαγή της εμφάνισής τους συνδέεται με τη ρύπανση στον ποταμό Kasadi, όπου κολυμπούν και αναζητούν φαγητό.

perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Ροζ δελφίνι
Ο Pinky πρωτοεμφανίστηκε το 2007 να κολυμπά με τη μητέρα του και επανεμφανίστηκε αρκετές φορές τα τελευταία δέκα χρόνια στο κανάλι του Cancun Calcasieu κοντά στο Hackberry, όπου και καταγράφηκε σε βίντεο από τον Bridget Boudreaux, ο οποίος βρισκόταν σε κρουαζιέρα με πλοίο όταν το αντίκρισε. Ο χρωματισμός του Pinky πιστεύεται ότι είναι μια μορφή αλμπινισμού ή σπάνια γενετική μετάλλαξη.

 perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Πράσινο κουτάβι
Η περήφανη μαμά των εννέα κουταβιών retriever δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως το ένα από τα μωρά της δεν θα ήταν καφετί, αλλά… πράσινο. Το σπάνιο φαινόμενο συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή με μια πράσινη χρωστική ουσία που βρίσκεται στη χολή. (Είναι η ίδια χρωστική ουσία που κάνει τους μώλωπες να πρασινίζουν στο δέρμα μας.) Η ουσία αυτή βάφει συνήθως τη γούνα τους στη μήτρα και το χρώμα εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.

perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Λευκό φίδι
Το φίδι Slate Grey, που είναι εγγενές στην Αυστραλία, είναι συνήθως σκούρο καφέ ή μαύρο. Βρέθηκε στο Πάρκο Άγριας Ζωής στο Berry Springs και δεν είναι αλμπίνο, αλλά πάσχει από λευκισμό, μια ακόμη λιγότερο συχνά παρατηρούμενη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από απώλεια χρωστικής στο δέρμα αλλά όχι από τα μάτια.

perierga.gr - 8 παράξενα χρωματισμένα ζώα...
Πορτοκαλί κροκόδειλος
Μια πρόσφατη εκστρατεία στην καρδιά των σπηλαίων Abanda της Γκαμπόν αποκάλυψε έναν ασυνήθιστο πληθυσμό κροκοδείλων με πορτοκαλί χρώμα. Οι κροκόδειλοι μοιράζονται τον χώρο με χιλιάδες νυχτερίδες που είναι και η τροφή τους. Ακριβώς επειδή υπάρχει εδώ μεγάλη ποσότητα τροφής για εκείνους, δεν χρειάζεται να βγουν έξω, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στις σπηλιές είναι καλύτερες από έξω. Όσο πιο βαθιά στις σπηλιές πηγαίνουν, τόσο πιο πορτοκαλί φαίνεται να γίνονται. “Η έλλειψη φωτός καθιστά περιττό τον χρωματισμό του δέρματος και, στην περίπτωση των κροκόδειλων, ίσως το πορτοκαλί χρώμα είναι ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι τον πλήρη αποχρωματισμό τους, καθώς σταδιακά γίνεται πιο απαλό”, αναφέρει ο βιολόγος Matthew Shirley.
 
*Αναδημοσίευση 2017
 
 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael