Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Συνεχίζει ακάθεκτη την “καταστροφική του” πορεία το WannaCry και μολύνει τα πάντα!





Από την απογευματινή αποκάλυψη της Παρασκευής μέχρι και αυτή την ώρα, το ransomware WannaCry ύστερα από τον κατά λάθος περιορισμό του συνεχίζει την πορεία του, αφού εξελίχθηκε. Έχουν πληγεί από την επίθεση του κακόβουλου λογισμικού 200.000 υπολογιστές και εξαπλώθηκε αριθμητικά σε περισσότερες από 150 χώρες βάση των όσων έχουν καταγράψει οι ευρωπαϊκές αρχές. Ωστόσο, έχουν ληφθεί μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κακόβουλου λογισμικού, αλλά το μόνο κακό είναι ότι παράλληλα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται νέες παραλλαγές του ιού, με διαφορετικά domain για διακόπτες κλεισίματος, είτε δεν έχουν διακόπτη.

Η επίθεση ransomware ξεκίνησε προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας, επηρεάζοντας την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας. Παράλληλα, υπάρχεις ο φόβος οι επιχειρήσεις σήμερα να έρθει αντιμέτωπες με αυτόν τον κίνδυνο και με ακόμη χειρότερες συνέπειες στα κεντρικά τους συστήματα.
Το λογισμικό αυτό εκμεταλλεύεται ένα ελάττωμα ασφαλείας στα Windows XP και μολύνει κρυπτογραφημένα αρχεία τα οποία εξαπλώνονται και σε άλλους υπολογιστές. Τα θύματα λαμβάνουν άιτημα για πληρωμή 300 δολαρίων στο Bitcoin προκειμένου να ανακτήσουν την πρόσβαση. Οι επιτήδειοι και ευθύνοντες του όλου ζητήματος κατάφεραν μόνο να κερδίσουν παρά το ποσό των 20.000 δολαρίων, άρα δεν “τσίμπησαν” όλοι. 

Η Microsoft αναγκάστηκε να εκδώσει patch ασφαλείας για όλους, ακόμη και για παλαιότερες εκδόσεις όπως τα Windows XP στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του ransomware, ενώ η Europol συνεργάζεται με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης για να προσπαθήσει να φθάσει στους ανθρώπους, στην ομάδα που κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση. Οι ειδικοί συστήνουν να διασφαλίσουν όλες οι επιχειρήσεις τα συστήματά τους και να ενημερώνουν τα λογισμικά τους.





[via] - techingreek.com
























Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael