Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι ιδανικές χώρες για να ζεις! Κι όμως, η Ελλάδα της κρίσης είναι μέσα





Πέρσι ήταν η Γερμανία, φέτος όμως τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι πολιτικές αναταράξεις για την υποδοχή προσφύγων την περιόρισαν στην τέταρτη θέση.



Τη διαδέχεται στην κορυφή η Ελβετία, που πέρσι δεν είχε παραδόξως συμπεριληφθεί στην έρευνα.

Αυτή είναι η χώρα που θα επέλεγαν να ζήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι του κόσμου, λόγω του προοδευτικού κοινωνικού της συστήματος, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φιλικού για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντός της, όπως κατέληξε μία καθιερωμένη παγκόσμια έρευνα που αξιολόγησε συνολικά 80 χώρες.


Η μιντιακή εταιρεία News & World Report, σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Y&R's BAV και τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια εξέτασαν περισσότερους από 21.000 πολίτες του κόσμου θέτοντας συνολικά 75 κριτήρια αξιολόγησης της ζωής σε μία χώρα, τα οποία υπάγονται σε 9 ευρύτερες κατηγορίες: περιπέτεια, δικαιώματα του πολίτη, πολιτιστική επιρροή, επιχειρηματικότητα, κληρονομιά, οικονομική δυνατότητα, επιχειρηματικότητα, δύναμη και ποιότητα ζωής.


Και όμως, η Ελλάδα της πτώχευσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, του Προσφυγικού, βρίσκεται στην 29η θέση! «Σκοράρει» ψηλά στα αποτυπώματα της κληρονομιάς της και στην περιπέτεια που προσφέρει. «Ο ελληνικός πολιτισμός έχει διαμορφώσει μοναδικά χαρακτηριστικά στην επιστήμη, στις τέχνες, στις κοινωνικές επιστήμες και στην κουζίνα. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η τραγωδία και το θέατρο, καθώς και επιστήμες όπως η πολιτική επιστήμη. Η ελληνορθοδοξία είναι η κυρίαρχη θρησκεία, αλλά η ανεκτικότητα στις θρησκείες είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα της χώρας», σημειώνει η μελέτη στην περιγραφή.



Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντίθετα, βρίσκεται χαμηλά ανάμεσα στις χώρες που προωθούν την επιχειρηματικότητα (57η) και το άνοιγμα επιχειρήσεων (56η), ενώ δεν πήρε καν κατάταξη στις κατηγορίες των καλύτερων χωρών για επενδύσεις ή για να αρχίσεις μία καριέρα. «Οι χώρες με χαμηλά αρχικά σκορ αποκλείστηκαν γιατί η σύγκριση μπορούσε να βγάλει παραπλανητικά αποτελέσματα», όπως εξήγησαν οι επικεφαλής της έρευνας.


Η Ελλάδα έπεσε κατά τρεις θέσεις σε σχέση με την περσινή έρευνα. «Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα γεννά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελλήνων, που ζουν κάτω από αυστηρά μέτρα λιτότητας. Μέσα στην ΕΕ, η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας -ειδικά στους νέους- ενώ οι πολίτες της κινδυνεύουν έντονα από την φτώχεια. Επίσης έχει γίνει μεγάλο σταυροδρόμι για μετανάστες, παρόλο που πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με κλειστά σύνορα και απάνθρωπες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς».


Στην ποιότητα ζωής κερδίζει με διαφορά ο Καναδάς, ο οποίος αναδεικνύεται στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης. Ακολουθεί η Βρετανία, ενώ οι ΗΠΑ έπεσαν από το 4 στο 7 και, ναι, η εκλογική νίκη και η πολιτική παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ επηρέασε τη γνώμη των συμμετεχόντων – σημειώνεται ότι έρευνα άρχισε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ.


Το ενδιαφέρον είναι ότι σε τέσσερις από τις τοπ 15 χώρες κυβερνούν γυναίκες: Ελβετία, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία. Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι ο δείκτης ευτυχίας είναι στενά συνδεδεμένος με τα επίπεδα ισότητας των φύλων και όχι τόσο με την οικονομία ή με το κατά κεφαλήν εισόδημα. Όπως αναμενόταν, οι πέντε χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στην κατηγορία Δύναμη είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία.


Και βέβαια οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι δεν αξιολογούν οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων την «καλύτερη χώρα για να ζεις» με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι της Ευρώπης και της ηπείρου της Αμερικής επιλέγουν την Ελβετία, αλλά οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής επιλέγουν την Ιαπωνία. Και οι άνθρωποι της Ασίας τη Γερμανία.


Αναλυτικά η λίστα:

1. Ελβετία

2. Καναδάς

3. Μεγάλη Βρετανία

4. Γερμανία

5. Ιαπωνία

6. Σουηδία

7. ΗΠΑ

8. Αυστραλία

9. Γαλλία

10. Νορβηγία

11. Ολλανδία

12. Δανία

13. Φινλανδία

14. Νέα Ζηλανδία

15. Σιγκαπούρη

16. Ιταλία

17. Λουξεμβούργο

18. Αυστρία

19. Ισπανία

20. Κίνα

21. Ιρλανδία

22. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

23. Ν. Κορέα

24. Πορτογαλία

25. Ινδία

26. Ταϊλάνδη

27. Ρωσία

28. Βραζιλία

29. Ελλάδα

30. Ισραήλ



Πηγή: Koolnews.gr - seleo.gr
















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael