Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Θα διαψευστούν όλοι όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για Μπάιντεν

Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «Ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ και τρέχουσα πολιτική κατάσταση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την ομιλία του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη. Η ομιλία έχει ως εξής:

«Η σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο αλλά κι ο τραγέλαφος που προηγήθηκε στις αμερικάνικες εκλογές εκθέτουν όλους όσους πέφτουν από τα σύννεφα για τη λεγόμενη «Αμερικάνικη δημοκρατία». Αυτή των δεκάδων πολέμων, διαμελισμών χωρών, πραξικοπημάτων, ανατροπών εκλεγμένων κυβερνήσεων με αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών. Και με τους δυο ο αμερικανικός λαός βιώνει διαχρονικά εκμετάλλευση, ανεργία, καταστολή, ρατσισμό.

Το βάθος της σήψης μιας κοινωνίας σε βαθιά παρακμή βρίσκεται πέρα από τη διαχείριση Τραμπ ενώ πολύ σύντομα θα διαψευστούν κι όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για φιλολαϊκη διαχείριση Μπάιντεν ισχυριζόμενοι και ότι θα βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα. Τα περί τραμπισμού δεν μπορούν να απενοχοποιήσουν το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με τις αγιάτρευτες αντιθέσεις του, την ταξική πόλωση. Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τα οξυμένα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας, την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ από την Κίνα, τους ανταγωνισμούς με την ΕΕ.

Οι λαοί σε επαγρύπνηση να μην πληρώσουν την κρίση στις ΗΠΑ με νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας και κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών». 

 

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια