Φλώρινα: Καταγγελίες για απόπειρες τηλεφωνικής απάτηςΑρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες που κάνουν λόγο για απόπειρες τηλεφωνική απάτης, κυρίως ηλικιωμένων, από «επιτήδειους», οι οποίοι τους τηλεφωνούν με στόχο να αποσπάσουν χρήματα, λέγοντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο και χρήζει άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση της υγείας του.


Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρει τοπική ιστοσελίδα, σήμερα (Τέταρτη 12 Αυγούστου) στις 7:25 το πρωί ο γιος μιας ηλικιωμένης, ανέφερε ότι η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα, από γυναίκα που προσποιούνταν ότι είναι η αδερφή του και ζητούσε χρήματα για να της βάλλουν χρυσή λάμα στο πόδι της, που θα πρέπει να παραγγελθεί άμεσα από τη Γερμανία, γιατί της το χτύπησε ένα αμάξι, αλλιώς θα της το κόψουν. Για να γίνει μάλιστα πειστική η συγκεκριμένη γυναίκα, έδωσε το τηλέφωνο σε έναν άνδρα, ο οποίος προσποιούνταν το γιατρό. Όπως τονίζει ο γιος της ηλικιωμένης, όταν πήρε το τηλέφωνο ο ίδιος και ζήτησε τα στοιχεία του αγνώστου άνδρα, αυτό του έκλεισε τη γραμμή.

Παρόμοια περιστατικά καταγγέλθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην Αστυνομία και από άλλους κατοίκους της περιοχής της Φλώρινας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία υπενθυμίζει προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα του ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα όταν τους τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και συνιστά σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Παράλληλα τους εφιστά την προσοχή να είναι επίσης επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι τους και να μην πείθονται όταν εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εφόσον προηγουμένως δεν τους έχουν καλέσει οι ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνεται δεν πρέπει να γίνουν χρήματα, ενώ πρέπει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις να ενημερώνουν τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael