Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ισημερινός: Τρομακτική έκρηξη ηφαιστείου -Ολόκληρες πόλεις καλύφθηκαν από στάχτη (βίντεο)

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ


Εκρηξη ηφαιστείου

Η έκρηξη ενός ηφαιστείου στην περιοχή του Αμαζονίου στον Ισημερινό άφησε αρκετές πόλεις καλυμμένες από στάχτη, τροφοδοτώντας την ανησυχία για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων, την ώρα που η χώρα της Νότιας Αμερικής προσπαθεί να συνέλθει σιγά σιγά από τη φονική επιδημία του κορωνοϊού.
Το ηφαίστειο Sangay καταγράφει εκρήξεις μέτριας ισχύος εδώ και έναν χρόνο, με πολύ μικρές επιπτώσεις, λόγω της απομακρυσμένης θέσης του, ωστόσο η πρόσφατη αλλαγή του ανέμου ώθησε την ηφαιστειακή τέφρα προς τις ακτές επηρεάζοντας περιοχές, όπως τη μεγαλύτερη πόλη στον Ισημερινό, το Γουαγιακίλ.
«Η στάχτη προέρχεται από το ηφαίστειο Sangay και διασκορπίζεται στην επαρχία Γουάγιας. Βλέπουμε μια ποσότητα τέφρας να φθάνει κοντά στο Γουαγιακίλ», είπε σε δημοσιογράφους ο Μπέντζαμιν Μπέρναρντ του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Ισημερινού.

Βίντεο από το ηφαίστειο στον Ισημερινό

Το Ινστιτούτο αναμένει μικρής ισχύος εκρήξεις που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όμως δεν περιμένει μια μεγάλη έκρηξη.

Το αεροδρόμιο της Γουαγιακίλ ανέστειλε πτήσεις προκειμένου να καθαριστούν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης και οι αρχές άρχισαν να καθαρίζουν τη στάχτη από τους δημόσιους χώρους για να αποτρέψουν πιθανόν αναπνευστικά προβλήματα για τους κατοίκους. Δρόμοι έκλεισαν σε τμήματα των επαρχιών Λος Ρίος και Τσιμποράσο.
«Τώρα, πρέπει να φοράμε τη μάσκα όχι μονάχα λόγω του κορονοϊού αλλά επίσης λόγω της τέφρας που έχει καλύψει όλο το Γουαγιακίλ», λέει η Κάρεν Φιγουερόα, 30 ετών, ενώ καθαρίζει το σπίτι της από τη στάχτη.Φωτογραφία: AP Photo/Dolores Ochoa
iefimerida.gr