ΔΕΗ: Δίμηνη διακοπή παραδόσεων λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης παρά τη συμφωνία – Στον αέρα η «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας»


Σε διακοπή του συνόλου των εργασιών της προχωρά η «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», μετά την απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει τις παραδόσεις λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης, παρά τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών στα τέλη Μαρτίου.

Η εξέλιξη, που φάνταζε μάλλον προδιαγεγραμμένη από το προηγούμενο διάστημα, παρά τις όποιες προσπάθειες είχαν καταβληθεί από τους αρμόδιους φορείς, αφήνει στον αέρα τους εργαζομένους στο ορυχείο της Αχλάδας.
Τόσο οι εργαζόμενοι της «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», όσο και οι συνεργαζόμενοι με αυτήν εργολάβοι και το προσωπικό τους έχουν εδώ και καιρό βρεθεί εγκλωβισμένοι, παρά τις εκκλήσεις τους στην κυβέρνηση, τη ΔΕΗ και την εταιρεία να βρεθεί λύση.
Παρά την πρόθεση που διατυπώνει η «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» να προσπαθήσει να αποτρέψει την οριστικοποίηση της εξέλιξης αυτής, τα πράγματα μοιάζουν δυσοίωνα και η ανησυχία στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλη.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» με την οποία ενημερώνει για τις εξελίξεις έχει ως εξής:
«Η Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε, έχοντας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, το επίμαχο διάστημα που η χώρα χτυπήθηκε από την απίστευτη οικονομική, εργασιακή και κοινωνική κρίση, είναι στη δυσάρεστη θέση, σήμερα που η χώρα δίνει μάχη εν μέσω υγειονομικής κρίσης να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επανεκκινήσει την οικονομία, να προχωρήσει σε διακοπή του συνόλου των εργασιών της, μετά από επιστολή της Λιγνιτικής Μελίτης Μονοπρόσωπη Α.Ε. για διακοπή παραδόσεων λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης από το ορυχείο Αχλάδας για δύο μήνες, ασχέτως με όσα συμβατικά είχαν προβλεφθεί και συμφωνηθεί στις 31/03/2020.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συνεργαζόμενους εργολάβους της εταιρείας μας να κάνουν υπομονή και τους διαβεβαιώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η εταιρεία μας για άλλη μια φορά θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτρέψει αυτήν την κατάσταση.
Σε αυτή μας την προσπάθεια ζητάμε την αρωγή όλων των φορέων της πόλης ώστε στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, η Φλώρινα να σταματήσει να είναι ουραγός στα κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα των καιρών μας και να αποκτήσει επιτέλους το ρόλο, τη σημασία και τη θέση που της αναλογεί στον ενεργειακό χάρτη της χώρας».


energypress.gr