Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Μ. Συντυχάκης: Μεγαλύτερη τιμή για τον ποντιακό λαό ο αγώνας ενάντια στα γενεσιουργά αίτια των πολέμων και της προσφυγιάς (βίντεο)


Το πρωί της Τρίτης 19 Μάη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, στην τοποθέτησή του, στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μεταξυ άλλων είπε: 

«Για το ΚΚΕ η μεγαλύτερη τιμή για τη μνήμη, την ιστορία του ποντιακού λαού είναι η πάλη για να μην ζήσει ποτέ ξανά κανείς λαός αυτά που υπέστη ο ποντιακός και μικρασιάτικος ελληνισμός, ο αγώνας ενάντια στους φορείς και τα γενεσιουργά αίτια των πολέμων και της προσφυγιάς, ενάντια στο δηλητήριο του σοβινισμού, του εθνικισμού και του φασισμού». 

Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε επίσης στους βασικούς ιστορικούς παράγοντες που συντέλεσαν στη Γενοκτονία των Ποντίων, υπενθύμισε την απαξίωση που γνώρισαν οι Πόντιοι πρόσφυγες όταν ήρθαν στην Ελλάδα από το ελληνικό αστικό κράτος και τους διωγμούς που υπέστησαν από τους πατριδοκάπηλους φασίστες της εποχής και τόνισε ότι μοναδικό αποκούμπι τους υπήρξε το ΚΚΕ, που πρωτοστάτησε στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, καταπολεμώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε της αστικής τάξης. 

Επίσης αναφέρθηκε στο σήμερα, όπου ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να γεννά πολέμους, σφαγές, προσφυγιά και οι «λυκοσυμμαχίες» τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ συνεχίζουν να ξαναχαράζουν τα σύνορα της ευρύτερης περιοχής, εγκυμονώντας νέους κινδύνους για τους λαούς.