Κοζάνη: Εκατόν πενήντα διακομιδές θετικών κρουσμάτων από το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας

 

Συνεχίζουν στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας , ανταποκρινόμενοι στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν λόγω Κορωνοϊού στην περιοχή με τις διακομιδές ασθενών να ανέρχονται στις 400 μεταξύ αυτών 150 θετικών κρουσμάτων . 

Οι 120 διασώστες μέλη πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, κατάφεραν να διαχειριστούν  τα περιστατικά από την πρώτη στιγμή που η πανδημία έκανε την εμφάνιση της στις Π.Ε Κοζάνης και Καστοριάς.

 Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Σάββα Γιασά, οι εργαζόμενοι με την εκπαίδευση που τους παρείχε η υπηρεσία, με ψυχραιμία και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης κατάφεραν να ανταποκριθούν στην δύσκολη μάχη με τον ιό. Στο επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη, γίνεται ι ο συντονισμός για τις διακομιδές στα 5 Νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς και σε Νοσοκομεία τριτοβάθμιας  περίθαλψης στην Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται σύμφωνα με τον κ. Γιασά άμεσα νέες προσλήψεις, για την στελέχωση των 5 τμημάτων του ΕΚΑΒ, στην Δυτική Μακεδονία,  με 25 εργαζόμενους συνολικά 21 διασώστες και 4 διοικητικούς υπαλλήλους.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου