Κοροναϊός: Η ζωή μιας Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κίνα (βίντεο)Η Στρατούλα Λιαράκου σπουδάζει στην πόλη Τσινγκτάο και περιγράφει στο newsit.gr πώς ο κοροναϊός έχει αλλάξει την καθημερινότητα της. Υποχρεωτικός ο έλεγχος θερμοκρασίας στις εισόδους τραπεζών, δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων. Αποκλειστικές εικόνες.
Όταν μετακόμισε στην Κίνα, οι δυσκολίες ήταν πολλές, όμως τις ξεπέρασε και άρχισε να απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή. Μέχρι που ο κοροναϊός έκανε την εμφάνιση του και όλα άλλαξαν…
“Τις πρώτες μέρες, όπου και να πηγαίναμε, μας μετρούσαν τον πυρετό και μας φαινόταν αστείο”, λέει στο newsit.gr η Στρατούλα Λιαράκου, η οποία σπουδάζει κινέζικη φιλολογία με υποτροφία στο ομώνυμο πανεπιστήμιο της πόλης Τσινγκτάο.


Ωστόσο, όσο περνούσαν οι μέρες και ο κοροναϊός εξελίχθηκε σε επιδημία, τίποτα πια δεν ήταν αστείο. “Μας ελέγχουν στα πάντα. Όπου και αν πάμε. Στην τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ και φυσικά όταν μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο. Όχι μόνο στην κεντρική πόρτα, αλλά και στο κτίριο της εστίας μας”.


η συνέχεια ΕΔΩ