Πετρέλαιο: «Ανάσα» στις τιμές μετά την ετοιμότητα ΟΠΕΚ για δράση
Η είδηση ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ρωσία- εξετάζουν το ενδεχόμενο μεγαλύτερων μειώσεων στην παραγωγή προσέφερε στήριγμα στις τιμές του πετρελαίου, με τις τιμές να ανακάμπτουν από τα χαμηλά πολλών μηνών στα οποία είχαν υποχωρήσει εξαιτίας των ανησυχιών για δραματική μείωση της κινεζικής ζήτησης.

Η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε πάνω από τα 54 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πλησίαζε τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών(ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι χώρες -η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+- αξιολογεί τον αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση και την οικονομική ανάπτύξη. Οι παραγωγοί χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων στην παραγωγή, μεταθέτοντας την προγραμματισμένη συνεδρίασή τους τον Φεβρουάριο αντί του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 31 Ιανουαρίου, στα 432,9 εκατ. βαρέλια, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων.

naftemporiki.gr