Υπ.Εργασίας-Κοινωφελής: Δεν θα δοθεί παράταση και σε δεύτερο πρόγραμμα -Νέα προκήρυξη για 5.000 θέσεις
Δεν θα δοθεί τελικά παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά τους 5.066 ωφελουμένους που εργάζονταν σε υπηρεσίες για την αντιπυρική προστασία σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας με τις οποίες επικοινώνησε η aftodioikisi.gr.  Πρόκειται για τη δεύτερο πρόγραμμα, στο οποίο αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση, είχε προηγηθεί η απόφαση του υπουργείου να μην παραταθούν οι συμβάσεις των 30.333 ωφελουμένων της κοινωφελής των ΟΤΑ.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός της ηγεσίας του υπουργείου ήταν να δοθεί παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος τελικά αποφασίστηκε να μην δοθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παράταση κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν θα είχε κανένα πρακτικό όφελος, αφού ουσιαστικά έχει λήξει η αντιπυρική περιόδος.

Ωστόσο υπάρχουν ήδη αντιδράσεις τόσο των ωφελουμένων όσο και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων των Περιφερειών στις οποίες εντάσσονται οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς για την αντιπυρική προστασία.

Το υπουργείο πάντως δεσμεύτηκε ότι θα βγει νέα προκήρυξη την Άνοιξη του 2020 (Μάρτιο ή Απρίλιο) που θα αφορά νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την προστασία των δασών, με περίπου 5.000 θέσεις, προκειμένου  να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα σχεδιάζεται ανάλογη προκήρυξη με αυτή του 2018 που θα προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 5.000 ανέργων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Οι συμβάσεις των ωφελουμένων θα είναι οκτάμηνες.  Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι, μέσα από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

aftodioikisi.gr