Πλημμύρισαν Σύρος και Άνδρος από τις έντονες βροχοπτώσεις (φωτο-βίντεο)

 
Έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν τα δυο νησιά προκαλώντας πλημμύρες και πολλά προβλήματα 
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους σε Σύρο και Άνδρο τα έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλοί δρόμοι.
Σημειώνεται ότι στη Σύρο, σύμφωνα με το cyclades24.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας έβρεξε 32,8 mm νερό.
syros.jpg
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Άνδρο, από τα οποία προκλήθηκαν πολλά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δοθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή μέχρι νεοτέρας.
Η ενεργοποίηση της Πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ ήταν άμεση και σπεύδουν από αργά το απόγευμα να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους όπου απαιτείται.

Κατολισθήσεις έχουν ήδη αναφερθεί σε Αποίκια και Στενιές, ενώ πτώση φερτών υλικών και βραχών έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού Απροβάτου – Παλαιόπολης. Η επικινδυνότητα είναι τεράστια από τα λιμνάζοντα νερά και τους χειμάρρους που έχουν δημιουργηθεί στα ρέματα.
Τελευταίες πληροφορίες φέρουν ότι ξεχείλισε ο ποταμός «Αχλας» προκαλώντας μεγάλες ζημιές.
Να σημειώσουμε ότι στις Στενιές έχουν παρασυρθεί τρία οχήματα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου, υπό την καθοδήγηση  του Επάρχου κ. Δημήτρη Λάσκαρη και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Άνδρου κ. Γιάννη Μπακέλα.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου σε σχετική ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των κατοίκων.

Αναλυτικότερα:
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχει πλήξει το νησί, αποφασίστηκε η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στο κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή μέχρι νεοτέρας.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου συνιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο καθόλη την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που έχει πλήξει το νησί καθώς και την απομάκρυνση τους από τα ρέματα του νησιού.
Κατά την διάρκεια της καταιγίδας εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:
– Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
– Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
– Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
– Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

 ethnos.gr