Η μεγαλύτερη κολοκύθα της Ελλάδας βρίσκεται στη Νέα Μηχανιώνα! (φωτο)


Εδώ και μερικά χρόνια ο Πάρης Λυρίτσας από την Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης έχει ένα ιδιαίτερο χόμπι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Συγκεκριμένα έχει αναπτύξει έναν ειδικό σπόρο κολοκύθας σύμφωνα με το life- events.gr, προερχόμενο από την ποικιλία atlantic giant.

Ο σπόρος δικής του γενετικής προέρχεται από διασταυρώσεις κολοκυθών οι οποίες συμμετέχουν σε αγώνες βάρους κολοκύθας στο εξωτερικό.

Οι κολοκύθες του είναι πραγματικά γιγαντιαίες και η πιο πρόσφατη έχει βάρος που αγγίζει τα 658 κιλά ή 1024 στον ειδικό πίνακα OTT (πίνακας υπολογισμού βάρους γιγαντιαίων κολοκύθων).

Η καλλιέργεια διήρκεσε πέντε μήνες. Στους δύο μήνες από την βλάστηση του φυτού έγινε η επικονίαση του άνθους κολοκύθας από τον κ. Λυρίτσα και στη συνέχεια τον έκλεισε για να μην διασταυρωθεί με ξένη γύρη από άλλη μέλισσα. Η ανάπτυξη ολοκληρώθηκε σε 87 ημέρες, ενώ την περίοδο αυτή το φυτό χρειάζεται 700 λίτρα νερό την ημέρα.

Εδώ και χρόνια, ο Πάρης Λυρίτσας καλλιεργεί στον κήπο του αυτά τα γιγάντια λαχανικά και καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις.
 
Δείτε τις φωτογραφίες: 

thessnews.gr