ΓΣΕΕ: Μαζικό και αγωνιστικό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης - Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ


 
 
Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. 

Με βασικό σύνθημα "αγώνας για ζωή και όχι επιβίωση", οι διαδηλωτές έδωσαν σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και στα σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνθηκε ο κόσμος της εργασίας. 

Διαδήλωσαν απαιτώντας μεταξύ άλλων, σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, σταθερό κοινωνικό προϋπολογισμό, δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

Για τα συνδικάτα ο αγώνας είναι μονόδρομος στην περίπτωση που συνεχιστούν οι ίδιες ολέθριες πολιτικές, οι οποίες οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Μετά τη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. 

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου

Όπως είναι γνωστό η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τη νέα οικονομική και πολιτική περίοδο γιατί συμπίπτει μετά τις εθνικές εκλογές, που έδωσαν μία νέα κυβέρνηση στη χώρα.
Προφανώς δε μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα. Όμως το συνδικαλιστικό κίνημα παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, όχι μόνο λόγω των εσωτερικών του αδυναμιών αλλά και γιατί ο επιχειρησιακός βραχίονας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το ΠΑΜΕ, διέλυσε τα συνέδριά του, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση. Παρότι όμως έχουμε αυτά τα προβλήματα, εκτιμήσαμε ότι πρέπει να διαδηλώσουμε και να αναδείξουμε τα αιτήματά μας όπως τόσα χρόνια τα παρουσιάσαμε και αντιτεθήκαμε στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων.
Αυτές τις πολιτικές δε μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζονται και στο μέτρο που έχουμε τέτοια δείγματα πάλι οι αντιδράσεις μας θα είναι όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θέλω όμως να είμαι σαφής. Όπως δεν κρίναμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις από το τι ήταν και τι έλεγαν αλλά τις κρίναμε για αυτά που έκαναν, το ίδιο θα κάνουμε και με την παρούσα κυβέρνηση.
Η κρίση μας εάν χρειαστεί θα είναι αυστηρή και οι κινητοποιήσεις μας το ίδιο.
Πιστεύω ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους συναδέλφους, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων που βρίσκονται από τη μεριά της δημοκρατίας, από τη μεριά των αγώνων, από τη μεριά της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, με αυτές τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε και το δίκαιο και τη δημοκρατία στα συνδικάτα και να προωθήσουμε τα αιτήματα των εργαζομένων.