Επιπλέον πόρους για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις του «Εξοικονομώ» ζητάει το ΤΕΕ /ΤΔΜ – «Σπάσαμε τα ρεκόρ» λέει ο Δ. Μαυροματίδης (βίντεο)Δ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ: «ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΡΕΚΟΡ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΘΡΩΣΕΙΣ»
  • Κασαπίδης: «Γίνονται προεργασίες για να εξοικονομηθεί ποσό»
Την απόφασή της να παρέμβει για την άμεση εξάντληση των πόρων του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκων ΙΙ», για τη Δυτική Μακεδονία, έλαβε η Διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας , μετά την εξάντληση των πόρων που αντιστοιχούσαν για τη Δ. Μακεδονία (10 εκ. ευρώ) σε χρόνο «ρεκόρ».

Οι πόροι ήταν ελάχιστοι, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ / ΤΔΜ Δημήτρης Μαυροματίδης, πράγμα που το Τεχνικό Επιμελητήριο είχε θέσει από το 2018. «Είμαστε η μοναδική περιοχή στη χώρα, στη δυσμενέστερη κλιματικά ζώνη», είπε με νόημα ο κ. Μαυροματίδης, ζητώντας, επίσης, να γίνουν παρεμβάσεις στην πλατφόρμα. Αναλυτικότερα , ζητούν αύξηση των πόρων για το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΕΠ της περιοχής αλλά και του ΕΠΑΝΕΚ, όπως και διορθώσεις για τους επιλαχόντες αλλά και ρύθμιση της πλατφόρμας. «Σπάσαμε τα ρεκόρ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροματίδης, ζητώντας να γίνουν διορθώσεις για τους επιλαχόντες, γιατί οι μηχανικοί δεν μπορούν να πουν στους πολίτες ότι δεν είναι ζήτημα δικό τους , αλλά ευθύνεται η έλλειψη πόρων. «Δεν αντέχεται αυτή η ιστορία με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να γίνονται λογιστικά γραφεία οι μηχανικοί», προσέθεσε.

Αυτή τη στιγμή χρειάζονται 12-12 εκ. ευρώ επιπλέον, ενώ 1900 προσπάθησαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί το κονδύλιο, και ζητείται κεντρική παρέμβαση ώστε να μπορεί να υπάρξει η αντίστοιχη χρηματοδότηση για το «Εξοικονομώ» και να βρεθεί λύση.
 

Στο θέμα αναφέρθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Κασαπίδης, λέγοντας ότι «σε συνεννόηση με τη διαχειριστική, γίνονται προεργασίες για να εξοικονομηθεί ακόμη ένα ποσό για να καλυφθούν αν όχι όλες οι αιτήσεις, οι περισσότερες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.Β.Σ. – Ζ.Π. - e-ptolemeos.gr