Το φοβερό άλμα του Μίλτου Τεντόγλου που μας έφερε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (βίντεο)
Ο Μίλτος Τεντόγλου μας ανέβασε στους ουρανούς και ανέβασε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο.

Καί είναι μόλις 20 ετών..Ο Τεντόγλου- το νεαρότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση- προσγειώθηκε στα 8,25 μ., στην πέμπτη του προσπάθεια, ενών μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν τρίτος και πέρασε στην πρώτη θέση. Οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο φοβερό άλμα του έλληνα αθλητή και έτσι ο Τεντόγλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλε, με 8,13 μ., ενώ με την ίδια επίδοση- αλλά χειρότερο δεύτερο άλμα- πήρε το χάλκινο μετάλλιο ο Ουκρανός Σέρχι Νικοφόροφ.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση του Βερολίνου και το 24ο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Παράλληλα, ο Τεντόγλου έγινε ο νεαρότερος Ελληνας που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στίβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το ένατο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και η πρώτη φορά που το κατέκτησε άλτης του μήκους, αφού ο Λούης Τσάτουμας είχε πάρει το αργυρό το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος το χάλκινο το 1994.
 


Πηγή: iefimerida.gr